Google

09 Ağustos 2006

ÇEKIRDEK DERLEME

Önce buraya tıklayarak ulaşacağınız sayfadan sıkıştırılmış kaynak dosyasını indirmelisiniz. Bu dosyayı indirdikten sonra /usr/src altına açacaksınız. Örn; linux-2.6.17.6
Şimdi ilk olarak çekirdek derleme işleminde kullanılan ve sistemimizde kurulu olan çekirdek tarafından kullanılmak üzere yüklenmiş bazı kaynakları kaldırıp, yeni çekirdeğimizin kaynaklarını yükleyeceğiz. Bunun için aşağıdaki komutları uygulamalısınız.

#cp /usr/src/linux-2.6.17.6/include/asm-i386/* /usr/include/asm/ -R
#cp /usr/src/linux-2.6.17.6/include/asm-generic/* /usr/include/asm-generic/ -R

Bu işlemin ardından /usr/include/ altındaki linux dizinini alt dizinleri ile beraber silmelisiniz. Bu dizinin yerine yeni çekirdeğimizin dizinini yerleştireceğiz.
#ln -s /usr/src/linux-2.6.17.6/include/linux/ /usr/include/linux

Yukarıdaki işlem yeni çekirdeğimizin linux dizini için sembolik bir bağ oluşturacaktır. Bağ oluşturmak yerine söz konusu dizini /usr/include/ altına kopyalamak hataya neden olabilir. Bu nedenle dizini kopyalamayınız. Son olarak /boot/ altındaki mevcut çekirdeğimizin konfigurasyon dosyasını (config- ile başlayan dosya) .config adı ile /usr/src/linux-2.6.17.6/ dizinine kopyalayınız.

Ardından /usr/src/linux-2.6.17.6/ dizini altına giderek aşağıdaki komutu çalıştırınız.

#make menuconfig

Bu komut size konfigurasyon dosyasını düzenleyebileceğiniz bir arayüz açacaktır. Bu arayüzde işiniz bittiğinde Exit ile çıkabilirsiniz. Ardından aşağıdaki komutları uygulayarak işlemi tamamlayabilirsiniz.

#make deb-pkg
#mkinitrd -o initrd.img-2.6.17.6 2.6.17.6
Bu komut /usr/src altına bir paket dosyası oluşturacaktır. Bu paketi aşağıdaki komut ile kurduktan sonra işletim sisteminizin açılışta yeni çekirdeği görmesi için GRUB' u yapılandırmalısınız. Bunun için /boot/grub/menu.lst dosyasındaki eski çekirdeğinize ait tanımlama satırlarını kopyalayıp dosya yollarını değiştirmeniz yeterlidir.
#dpkg -i [ yeni_çekirdek_için_oluşturduğumuz_paket ]

Kaynak: http://blog.phpist.net/?p=17

1 Comments:

Anonymous Adsız said...

vay genç, ellerine sağlık...

Çarşamba, Ağustos 09, 2006 8:15:00 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home